Om mig

Som antropolog undersøger jeg menneskers kulturelle og sociale verdener med udgangspunkt i det enkelte individ. Med en hverdagsnær tilgang, er jeg nysgerrig på hvordan mennesker forholder sig til, og tilpasser sig omgivelserne. Jeg  er på evig opdagelse, og stiller spørgsmål ved de ting, man normalt tager for givet. Min kernekompetence er ‘professionel empati’. Med forståelse for sociale grupperinger og øje for detaljer, formidler jeg min viden om hvordan andre mennesker tænker og handler, og hvorfor de gør, som de gør. Kort sagt, forsøger jeg at bringe verdener sammen, og bane vej for forståelse og nye erkendelser mellem mennesker. 

Formidling, kulturforståelse og interkulturel kommunikation er fællesnævner for mit arbejde indenfor folkeoplysning, museumsformidling og turisme i Danmark og udlandet – ofte i krydsfeltet mellem kunst og kulturmøde.

Mange års arbejde og studie i udlandet har givet mig en viden om verden, som jeg deler som rejseleder. Jeg arbejder for forskellige danske rejseselskaber, og leder rundrejser – oftest af en til tre ugers varighed – i Asien, Afrika og Mellemøsten, såvel som de nordiske lande.

På baggrund af utallige rejser til Indonesien og Malaysia og studier i  indonesisk sprog og kultur ved Københavns universitet og Universitas Gadjah Mada på Java, har jeg et særligt kendskab til denne region og  tilbyder undervisning i kulturforståelse og formidling af samfundsforhold.

Som foredragsholder rejser jeg rundt i hele landet og deler min viden og nysgerrighed  for en lang række kulturhistoriske emner – altid med antropologens særlige blik på verden 🙂